1 advent en dag försent.

Haha ja det är ju lite så det känns just nu. Men nae, jag var på adventsfirande igår hos min kompis. Åkte dit lite tidigare än dom andra som skulle komma dit och hjälpte till att fixa och dona. Det var väldigt juligt och mysigt! Tillslut började det strömma in folk, vi var runt 20 stycken där om man inte räknar med hennes familj. Vi fick gröt och annat tilltugg. Julmust och glögg också såklart! :)
Tillslut vare ju bara att åka hem och här höll det på att städas så det stod härliga till! Och då hade dom hållt på hela dagen. Det vart ingen samlad middag igår och ingen orkade ens med fika på kvällen och då tyckte vi det kändes onödigt att tända första ljuset när inte alla var samlade, så vi tog det idag istället vid middagen. Självklart tände jag första ljuset i min egna adventljusstake (har den bara för att det blev massa mossa över och det kändes så onödigt att slänga de ;D ) Men hoppas alla hade en bra första advent igår, det hade jag! :)

Bakdag

Idag har jag bakat! I flera timmar i sträck, dock hann jag inte göra några lussebullar men det var väl lika bra, annars hade jag väl fortfarande stått och bakat nu och någon timme frammåt. Nej lussebullar får jag göra imorgon istället på förmiddagen innan jag åker hem till en kompis på adventsfika :)  eller fika, dom bjuder på gröt och glögg m.m. Ska bli jättemysigt!  Just nu sitter jag faktiskt och lyssnar på julmusik på SR bjällerklang :)

Iaf, det jag bakade idag var dom klassiska pepparkakorna, dock med köpt deg. Vart inte alls så speciellt gott. Sen prövade jag något nytt, nämligen kanelhjärtan och syrliga snöbollar. Resultat, kanelhjärtana vart supger goda medans dom syrliga snöbollarna inte riktigt föll i min smak. Nästa gång ska jag nog ha mindre kokos och lime, så man känner mer smak av den vita chokladen :)



Pernillas Jul

Någon mer än jag som precis har kollat på pernillas jul?  Åjo det tror jag nog haha :)
Så vad tyckte jag om de då?  Ärligt talat tyckte jag att det inte alls var så jättebra. Tyckte det vart väldigt rörigt när dom var två stycken där i köket och jag hängde inte alls med. Menmen, trevligt med lite julinspirerande program iaf :)


Vi närmar oss första advent

På söndag är det första advent redan! Oj så tiden flyger iväg, verkligen. Speciellt nu när det är så här extra mycket plugg innan jullovet, för innan jul sätts ju dom sista terminsbetygen vi får. Nästa termin får vi ett helt slutbetyg. Shit! Men aja, blir att göra rätt mycket hemma också då jag missar en del lektioner i skolan med tanke på att jag och min kompis ska vara med i Lucia tåget och alla repetitioner vi går på, det är bara två i veckan men man missar ändå rätt mycket. På lördag har jag planer på att baka men också att åka och börja köpa julklappar :)   Sen på söndag då det är första advent ska jag hem till en kompis på adventsfika som hennes familj bjuder på, fy så mysigt! Så skönt att man kan sätta sig och drömma sig bort så här mitt i allt, tänka på den fina och mysiga tiden vi har framför oss!
Men nu, åter till studierna.

Barbie in a christmas carol

Barnslig som jag är så har jag precis kollat på barbie i en julsaga. Kände att jag behövde börja kolla på julfilmer nu och var mest sugen på tecknat en dag som denna. Och eftersom jag inte har sett den här tidigare fick de bli den. Från början gillade jag inte riktigt hur dom såg ut men tror det var mest en ovana, och nu måste jag säga att jag tycker filmen var riktigt bra faktiskt. Även fast den var lite förutsägbar (enligt mig) så rekommenderar jag den, kanske inte till vuxna då men framför allt till barn. Riktigt mysig film! :)


dålig uppdatering

har haft väldigt dålig uppdatering på senaste men det är för att skolan har börjat igen och nu har jag massa repitioner och prov, så det kommer kanske va så ett tag till :)

JULBLOGGAR.SE

Nu tänkte jag faktiskt ta att registrera min blogg på julblogg.se :) Har du också en julblogg och har gjort det än tycker jag att du ska göra det! :)
Julbloggar <- tryck där

LUCIATÅGET

I år ska jag och min kompis vara med i skolans luciatåg. Har alltid hatat att kolla luciatåget för att det har vart så tråkigt, kan säga att det är 100 gånger roligare att vara med själv. Idag var förstade dagen vi övade på låtarna och vi övade typ på tre stycken. Vi ska väl ungefär öva två gånger i veckan fram till lucia nu. LÄNGTAR :D
Och när jag väl har sjungt jullåtar fastnar dom och det kan ibland ta flera dagar innan jag får ut dom ur skallen, som nu har jag fått låten vi ska sjunga påväg in i matsalen i huvudet, men jag kan den inte riktigt förutom refrängen som går; Lucia, lucia välkommen till oss nu osv. Är osäker på resten men hittar på lite där som  jag brukar när jag inte kan låtar haha :D Blir väldigt fel ibland menmen, hittar ju inte resten av texten heller och lappen lämnade jag i skolan.



Inte långt kvar

Nu är det inte så långt kvar till första advent! Två veckor bara. Trevligt trevligt. Här om dagen när jag köpte amelia jul så läste jag klart deen i ett naffs, kunde inte vänta! hehe, sen när man hade läst klart ville man bara ha mer och mer. Men ska så småningom köpa en ny :)

Sen imorgon så är sista dagen att tävla om John Grishams roman jufritt  hos julflickan! Gud så spännande! Jag hoppas hoppas hoppas att jag vinner! hehe :D
aja men ni får ha det bra, det här var bara en liten uppdatering då jag kände att jag inte skrivit på flera dagar :) <3


JULTIDNING

Jag har för första gången i mitt liv köpt en vuxenjultidning, nämnligen amelia jul 2009! Hehe ska bli kul att läsa den :) Är väldigt förväntansfull. Men nu kallar colan, ciao :)

JULFILMER

Idag har jag börjat kika på vad det finns för julfilmer, har sett allt för få. 
Måste se alla innan jul också, haha :D 
Dom jag kan komma på att jag har sett är ensam hemma, tomten är far till alla barnen, nu är det jul igen 2, grinchen. Och det är dom enda jag kan komma på, fast har nog sett fler :)


KALENDERLJUS

Förra året premunerade jag på hobby paket från panduro, det tyckte jag var lite skoj och det är ett bra tips till dom som gillar att pyssla. Vid vintern/jul då fick jag massa saker så jag kunde göra julkort, oj vad fina dom blev! Synd att jag inte sparade några till i år, men det var inte så många i paketet tyvärr. Men sen fick jag också ljusfärg, alltså färg som jag kunde rita/måla på ljus med. Även vax och en  mall som man kunde använda till att få perfekta hjärtan eller julgran, ängel osv. Läste i någons julblogg att hon skulle göra en pärm, tyckte det lät väldigt kul, men för tillfället har jag ju ingen pärm men blev ändå väldigt sugen på att pyssla så tänkte göra mig ett kalenderljus. Men det gick helt åt helvete... aja får göra ett nytt försök nån annan gång :)
Då ska jag även göra andra ljus som man kan ge bort i julklapp till nära och kära:)

 Bilden e tagen från google

TÄVLING HOS JULAFTONSMORGON :)



Just nu kan du gå in på
http://julaftonsmorgon.blogg.se/2009/november/min-allra-forsta-bloggtavling.html
och vinna filmen En Galen Jul.
Jag har själv inte sett den men jag är mycket sugen! julfilmer är bland det bästa jag vet :)


TÄVLING HOS JULFLICKAN! :)

Just nu har http://julflickan.blogspot.com/ en tävling där man kan vinna John Grishamns roman Julfritt. Jag deltar såklart då jag vart väldigt sugen på att läsa denna boken! :)


JULFIKA

Igår var jag och handlade med mamma och k, då när vi stod där vi kassan vart jag så himla törstig och där vid kassan hade dom massa julmust. Så jag köpte en sån men drack inte upp hela, så på kvällen sen när vi hade kommit hem tog jag fram pepparkakorna och julmusten, tände ett ljus och njöt. Fan vad jag längtar till juletid, tycker det är för tidigt att börja med sånt nu eftersom då blir det inte riktigt en julgrej, det är trotts allt låångt över en månad kvar till jul.



Julklapp

Har hittat en sak som jag nog kommer önska mig till julafton, nämnligen ett par söta tofflor från hm med hello kitty! Jag som alltid är kall om fötterna behöver verkligen något varmt och skönt till dom.
fanns även en matchande morgonrock, något till er som önskar sig det? :)

LÄNGTAR !

Har aldrig längtat till julen så mkt så här tidigt, jag menar det är lååångt över en månad kvar till julafton men när man går i affärer och ser att dom börjar sälja julsaker nu redan blir man ju alldeles till sig! imorse fick de bli pepparkakor till frukost, hehe alltid trevligt de. Känns egentligen lite tidigt att börja äta pepparkakor och dricka julmust nu redan, men aja. Måste försöka komma på lite saker som jag kan önska mig i julklapp, mångra presenter vill jag ha! haha :) Liksom man kommer ihåg när man var liten och det tog jättelååång tid att dela ut julklapparna och öppna dom. Kommer ihåg att jag alltid brukade ställa upp dom som en mur runt mig. Men nu förtiden blir inte den muren så stor. Försöker att komma på så mkt som helst som jag kan önska mig för att få sitta där och öppna paketen. Liksom hur kul är det med ett kuvert med pengar i egentligen? :P
Näh, många julklappar för min del ska det vara! :) alla behöver ju inte vara till mig utan jag försöker också köpa många julklappar till familjen.

JULBLOGG

Som dom flesta(jag) säkert redan har förstått är detta en julblogg. Idag har jag läst en del julbloggar och blev väldigt inspirerad! Men nu kan jag inte prata så mkt mer om det för ska spela ett spel innan jag ska sova. Godnatt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0