Julkänsla?

 

A christmas carol

Idag var min klass på teater. Vi såg a christmas carol på maximteatern i stockholm. Den var faktiskt lite mysig, men den var dock lite långtråkig ibland. Den enda julstämning man fick var ju typ när dom sjöng julsånger, annars var den inte så julig. Menmen, det var trevligt iaf att skolan bjöd på det. Var inte bara min klass utan dom andra två niorna också, så det tackar vi för! :)


LUCIA

Jaa, har haft fullt upp den här veckan som har varit därför det har blivit som det blivit med uppdateringen, men den är ändå mest bara till för mig själv och nästa år så det gör  nog inte så mkt. I torsdags hade vi genrep med luciatåget för föräldrarna, det gick väl helt okej. Och sen i fredags var det dags för det riktiga luciatågen, som vi skulle göra två gånger. Första gången gjorde vi för dom som går i låg och mellanstadiet. Andra tåget var för dom på högstadiet. Jag tyckte väl att det gick ganska bra, läste upp en dikt och lite sådär. Alla lärarna sa jättebra saker om luciatåget hela dagen som att det var det bästa luciatåget dom hade sett. Sen såklart alla andra surmuppar i skolan tyckte typ att det var det värsta, att det lät skitdåligt och skit. Vad tyckte jag då? Jo jag tyckte att det lät som alla andra år osv. Kan det vara för att dom var avundsjuka och inte fick vara med eller ? ;)  hehe nä men skoja det var ju helt förjävligt kan jag hålla med om men det gick bra iaf.

Nu skuggorna vika mot vrårna för ljuset, som stilla hon bär
Hon önskar god morgon åt alla i huset
Lucia är här


Julkalendern

Nu har ju julkalendern börjat och hållt på i två dagar. Missade första avsnittet som var igår men imorse hann jag se. Jag måste bara säga att jag inte alls tycker att julkalendrarna nu för tiden är så speciellt bra, dom saknar den där speciella känslan. Det handlar ju såklart alltid om tiden innan jul och runt jul, men allt känns så övermodernt nu för tiden. Liksom kolla på Sunes jul, mysteriet på greveholm m.m.  Dom ger en viss känsla och jag tror att det beror helt och hållet på ljuset och så. Tittar man på Sunes jul t.ex så är ju det inte så jätteklara bilder, inte så jättefärgglatt och inte världens bästa ljus eller skarpaste bild. Och det ger faktiskt en viss stämning. Dom på senare år har ingått med så mycket tekniska prylar och nyare tekniker, vilket jag inte alls tycker om! Julkalendrar ska göras på samma sätt som förr, dom skulle säkert varit dubbelt så bra då. Nu istället väljer jag att inte kolla på julkalendern i år, istället ska jag kolla på ett avsnitt av Mysteriet på greveholm, Dieselråttor och sjömansmöss och eventuellt Pelle svanslös varje dag.

Mamma berättade förra året tror jag att det var att när vi var små hade vi alltid köpt extra mkt gott och sånt som vi bunkrade upp med till första avsnittet av julkalendern och satt där och mös. Saknar nästan ibland att vara så liten :)

RSS 2.0